Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreKnow HowKnow How LanddistriktsudviklingIdébankProjekterFondsmidlerLandsbyklyngerÅrets LandsbyPowerTowerOm PowerTower HelleFordeleServiceydelserMentor og KurserLokalerKontorplads til digBliv StøttemedlemOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægterNyhedsbrevFacebook
Helle Øst
Foto: Claus Jeppesen

Grøn Ordning ophører!

Statsstøtten ophører fra 21. februar 2018 og tidsplan for ansøgning er strammet op

Udviklingsrådet Helle Øst har modtaget en mail fra Varde Kommune, hvor i at det fremgår at statsstøtten ophører fra den 21. februar. 

Her med er tidsplanen for ansøgning strammet op

Tidsplan for ny ansøgningsrunde for tilsagn til projekter under Grøn Ordning i Varde Kommune

  • Udviklingsråd har afholdt borgermøde 29. marts 2017

  • Varde Kommune annoncerer efter projekter medio maj 2017

  • Ansøgningsperiode forløber frem til 1. august 2017

  • Sagsbehandling af indkomne forslag i august/ september 2017

  • Møde med udviklingsråd om prioritering og udvælgelse indkomne projekter i september 2017

  • Projekterne forelægges Plan- og Teknikudvalget i mødet den 12. oktober 2017.

  • Varde Kommune indsender de indstillede projekter til Eneginet.dk til godkendelse

  • Sidste frist for få meddelt tilsagn til ansøgte projekter ved Energinet.dk = 21. februar 2018 (ud fra nuværende oplysninger for ophør af ordningen)

 

Varde Kommune skriver endvidere...

Energinet.dk har meddelt landets kommuner, at statsstøtten til grøn ordning ophører fra 21. februar 2018. Der er endnu ikke oplysninger om, hvad der sker efter denne dato eller hvordan en eventuel overgang bliver.

Vi er senest blevet oplyst, at tilsagn givet til projekter før den 21. februar 2018 må forventes at være sikret støtte. Medarbejdere der arbejder med Grøn Ordning under Energinet.dk forventer en overgangsordning efter den 21. februar, hvor der kan søges om udbetaling af den tildelte støtte, når projekterne er gennemført.

Foruden at der strammes op på tidsplanen må vi indstille os på, at der kun bliver tid til en søgerunde, og det er nok den alvorligste konsekvens af det meddelte ophør.

Vi vil prøve at opsamle relevant lokalt materiale, der kan tænkes at inspirere til afsæt for projekter. Vi vil gå på tværs i forvaltninger og samle viden om relevante projekter i udviklingsplaner, LAG projekter, kultur- og fritidsprojekter m.m., som der måske kan koordineres med. I kender sikkert allerede flere eksempler, men det vil være godt at sikre at der koordineres, så projekter kan understøtte hverandre og give mest mulig helhed ved nye tiltag.

Vi vil også koncentrere os om at få et godt grundlag gjort klar til den forestående annoncering efter projekter. Det er vigtigt at projekterne bliver målrettet til at opnå støtte ved den ene søgerunde der vil blive.

Så snart Energinet.dk oplyser mere om ophør af ordningen vil vi orientere jer om det.

Mere information kan fås ved:

Charlotte Horn

Landskabsarkitekt MDL

Naturcenteret

Varde Kommune

2034 3641  

 

tirsdag 25 apr 2017 - claus