Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægter
Helle Øst
Foto: PR

17/8-17 Efterårsmøde med Byrådet

Dagsorden til mødet mellem Udvalget for Økonomi og Erhverv og to repræsentanter fra hvert Udviklingsråd.

Efterårsmødet for formand og næstformand (eller to andre repræsentanter fra hvert udviklingsråd) med Udvalget for Økonomi og Erhverv.

Mødet er afholdt torsdag den 17. august kl. 17.00 – 19.00 i Næsbjerghus, Krovej 7, Næsbjerg.

Dagsorden:

1) Velkommen og orientering om aktuelle emner v/borgmester Erik Buhl.

2) To minutters status fra hvert Udviklingsråd.

3)  Turisme og oplevelser i Varde Kommune:

”Det, der er godt for borgerne i Varde Kommune, er også godt for turisterne”

Turistchef Colin John Seymour starter emnet op med et oplæg om turisternes bevægelsesmønster: Hvad er turister villige til at køre efter, og hvad har de forskellige turistsegmenter særligt interesse for.

Oplægget er startskuddet til en drøftelse af Varde Kommunes attraktioner. Målet er at nå frem til en liste over attraktioner, der lever op til de turismemæssige kriterier samt en liste over øvrige attraktioner, der er vigtige i bosætningsmæssig sammenhæng, og som Udviklingsrådene mener bør prioriteres.

4) Eventuelt

”Turisme og oplevelser”

Emnet ”Turisme og oplevelser” skal tænkes bredt.

Turistchefen og en ekstern person med viden om, hvad turisterne er villige til at køre efter, inviteres.

Hvert udviklingsråd skal efterfølgende overveje, hvad de kan tiltrække turister med, og hvorledes det kan synliggøres. Det skal munde ud i en kortlægning af oplevelser og seværdigheder i Varde Kommune.

Hvad skal vi få ud af mødet? Udpegning af forskellige områder, som skal synliggøres nærmere, således at turisterne får at vide, hvad kommunen byder på. Kommunen skal hjælpe med synliggørelsen. Erhvervslivet skal også involveres i denne opgave, fx feriehusudlejere og brugen af brochurer.

Formen kunne være gule sedler med attraktioner, som deltagerne kan vælge, hvis de selv ville tage gæster med til stedet.

Input til emnerne:
- Turister siger, at der er så mange ”hemmeligheder” i Varde Kommune.
- Der kunne fokuseres på flere udfoldelser og måder at bevæge sig på langs fx Varde, Å, Holme Å og Kyst-tilkyst-stien.
- Lissa Skjellerup roste ProVarde for deres nye opsætning i brochurer med datoer, ligesom hun anbefalede at bruge Kultunaut.
- Jens Nielsen foreslog at tiltrække charterturister fx med Ryanair via annoncer i udvalgte områder/lande. De kunne transporteres rundt i bus og se udvalgte lokale seværdigheder.

Der kunne arbejdes videre med dette emne til næste års forårsmøde, hvor bosætning ligeledes bringes ind til perspektivering (=hvad får tilflyttere til at vælge Varde Kommune) 

Mht. bosætning skal der igangsættes en ny analyse af dette i den nærmeste fremtid. Det er opfattelsen, at prioriteringen af almennyttige boliger er i kommunens Esbjergvendte byer.

 

 

- 23. oktober 2017 kl. 17.00: FUR-møde

- 11. december 2017 kl. 17.00: FUR-møde

torsdag 3 aug 2017 - claus
Vist: 2182 gange