Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægter
Know How Landdistriktsudvikling Foto: Udviklingsrådet

Know How Landdistriktsudvikling

Sådan får din by og lokalområde liv og vækst!

Vi formidler viden om udvikling af liv og vækst i byer og lokalområder.

 

Byudviklingsprogrammer

Der findes viden om og flere forskellige byudviklingsprogrammer:

Blomstrende Landsby
Blomstrende Landsby

Program for Landsbyudvikling

 Land­di­strikt­s­ud­vik­ling der vir­ker
Land­di­strikt­s­ud­vik­ling der vir­ker

I Norge og Sverige har de arbejdet med landdistriktsudvikling i mange flere år end vi har i Danmark. De har afprøvet indsatser og systematisk målt på, hvad der virker. Tænketanken Urban har med midler fra Landdistriktspuljen undersøgt, hvad vi kan lære af den norske og svenske viden.

Landsbyhøjskolen
Landsbyhøjskolen

Landsbyhøjskolen er en selvstændig organisation, som udvikler og skaber flere bæredygtige og handlekraftige fællesskaber i landsbyerne og hindre den accelererende affolkning i udkantsområder.

 

Bog: "Motivér den frie vilje"

 

I forbindselse med fordraget med Carsten Blomberg har FUR foræret os bogen: "Motivér den frie vijle" med undertilen "En antologi om fastholdelse og rekrutting af frivillige.

Bogen er udgivet af Center for Frivilligt Socialt Arbejde: www.frivillighed.dk. Den kan lånes ved at kontakte formanden for UR Helle Øst, Claus Jeppesen mail. claus@vestland.dk  

 

Organisationer

Fremtidsforskning
Fremtidsforskning

Fremtidsforskning.dk vil, gennem teknikker og værktøjer og i netværksbaseret samarbejde og dialog, udbrede kendskabet til dine muligheder for fremtidsvalg.

 

Principper

Det samarbejdende demokrati - Borgerbudgettering

Borger Budget - er det en reel revitalisering af det lokale demokrati?

Borger Budget - den Stille Demokratiske Revolution

 

Borgerinddragelse og nærdemokrati v/direktør Lars Klüver, Teknologirådet http://www.tekno.dk/ 

”Kritik skal vendes til vision”, - er en af Lars Klüvers budskaber.

Meget interessant gennemgang af muligheder ved organisering og borgerinddragelse. Hvordan man kan gribe det an, få opbakning fra befolkningen, værktøjer til borgerinddragelser og afholdelse af givtige møder. Helt klart noget der kan bruges i Udviklingsråds regi.

Det er vigtigt at holde vedvarede gang i projekter (on going). Det dur ikke med et stort forkromet møde og så er det glemt (one off), ej heller lidt på og så lidt af (on / off). Lav kun få store møder og mange små (on going).

Vi går imod ”Det samarbejdende demokrati” = borgerinddragelse. Det giver mere robuste beslutninger ved at bruge og være åben over for ”massernes intelligens”.

Lars Klüver viste de to modsatrettede pile (beslutnings paradoks) > Beslutninger er størst i starten, hvorimod < Motivationen for deltagerne er mindst og størst til sidst.

https://www.youtube.com/watch?v=yvfURm284vY