Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreKnow HowKnow How LanddistriktsudviklingIdébankProjekterFondsmidlerLandsbyklyngerÅrets LandsbyPowerTowerOm PowerTower HelleFordeleServiceydelserMentor og KurserLokalerKontorplads til digBliv StøttemedlemOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægterNyhedsbrevFacebook
Helle Øst
Faldefærdige huse i nabolaget er med til at give lokalområdet en dårlig image Foto:

Nu kan du få nedrevet faldefærdige huse i lokalsamfundet

Landsbyfornyelsespuljen har 3 millioner til nedrivninger på landet og i byer under 5000 indbyggere

I Varde Kommune er der 2018 afsat sammenlagt i omegnen af 3 mio. til landbyfornyelsespuljen, hvoraf ca. 1 mio. udgøres af refusionsmidler fra staten. Beløbet kan primært anvendes i byer med under 5.000 indbyggere, samt til huse i det åbne land og kan ikke anvendes på erhvervsbygninger på landet.

Tomme forfaldne boliger har negativ indvirkning på bosætningen og Varde Kommune har derfor med landsbyfornyelsespuljen, i 2017, haft fokus på nedrivning af nedslidte boliger i meget dårlig stand og erhvervsejendomme i byområder. I starten af 2018 ventes Udvalget Plan og Teknik at fastsætte de prioriterede fokuspunkter for Varde Kommunes indsats i arbejdet med landsbyfornyelsespuljen i 2018.

Tip om faldefærdige huse modtages gerne
Da det ikke altid er ejeren af en faldefærdig bygning selv, der er opmærksom på mulighederne for at få tilskud til nedrivning af faldefærdige bygninger, opfordrer Varde Kommune Udviklingsrådene til at indsende tip om relevante bygninger. Efter modtagelse af tips, vurderes og prioriteres blandt det modtagne og Varde Kommune tager herefter, på eget initiativ, kontakt til ejere af prioriterede bygninger.

Er du opmærksom på en faldefærdig bygning, så er du velkommen til at give os et tip herom.

Tip bedes sendt til Planogby@varde.dk eller Henrik S. Rasmussen – Tlf 79 94 65 57, Plan og Vækst, Varde Kommune

mandag 27 nov 2017 - Claus V. Jeppesen