Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreKnow HowKnow How LanddistriktsudviklingIdébankProjekterFondsmidlerLandsbyklyngerÅrets LandsbyPowerTowerOm PowerTower HelleFordeleServiceydelserMentor og KurserLokalerKontorplads til digBliv StøttemedlemOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægterNyhedsbrevFacebook
Helle Øst
Foto: PR

LAG Fanø-Varde har uddelt 3 millioner kr.

Se hvem der får gavn af pengene

LAG midler – også til almennyttige projekter

LAG Fanø-Varde har uddelt midler i knapt halvandet år, og med tre gennemførte ansøgningsrunder tegner der sig et billede af, at mange har den opfattelse, at LAG midlerne udelukkende kan uddeles til erhvervsrettede projekter, hvor formålet er at skabe nye arbejdspladser. Sådan fortæller formand for LAG Fanø-Varde, Arne Haahr Hansen.

”Vi kan se en tendens i de henvendelser vi får omkring mulighederne for at søge, og det samme gør sig gældende hos de ansøgninger vi får ind til behandling”, udtaler formand for LAG Fanø-Varde, Arne Haahr Hansen, og fortsætter ”mange tror fejlagtigt, at de skal kunne redegøre for, hvordan deres projekter kan være med til at skabe arbejdspladser i Varde og på Fanø, men det behøver man nødvendigvis ikke – vi støtter også almennyttige projekter, som er med til at skabe nye aktiviteter i vores lokalområder”.

LAG Fanø-Varde har indtil nu uddelt 3 mio. kr. fordelt på 24 projekter. Det giver et gennemsnitstilskud på knap 130.000 kr. pr. projekt, og netop krav til størrelsen på de projekter, som LAG Fanø-Varde kan støtte, kan have indvirkning på, at der f.eks. på Fanø ikke er blevet støttet mange almennyttige projekter.

”Der er fra øverste niveau, dvs. Erhvervs- og Vækstministeriet, blevet besluttet, at vi som minimum skal give tilskud på kr. 50.000, og da vi højst kan give 50 % i tilskud, betyder det, at projekterne skal have et minimumsbudget på 100.000 kr. for at de kan søge om LAG midler”, fortæller Arne Haahr Hansen.

Dog opfordrer han til, at man tager kontakt til foreningens koordinatorer, for at drøfte mulighederne for at søge LAG tilskud, for selvom der er øgede krav til projekternes størrelse, er det ikke et ønske fra LAG Fanø-Vardes side, at de små projektholdere afskæres fra LAG tilskud, blot skal der måske tænkes i nye måder og på tværs af foreningsskel.

”Alle, der har siddet som frivillig i en forening ved, hvor mange kræfter det kræver, når man beslutter sig for at gennemføre udviklingsprojekter, men hvem siger, at hver lille forening, skal gennemføre hver deres projekter? Måske vi i højere grad skal forsøge at koble projekter på tværs af foreninger?” lyder det opfordrende spørgsmål fra Arne Haahr Hansen.

Et godt eksempel på, hvorledes man kan gå sammen om større projekter, er projektet med den mundrette titel ”En matrikelløs multi paraply arena”, som tilbage i 2010 fik tilskud af LAG Varde. Projektet var et samarbejde mellem Ansager idrætsforening, det lokale erhvervsliv og kunstneren Helge Engelbrecht, der sammen fik et tilskud på 100.000 kr. til en fællesinvestering i et nyt telt, som kunne bruges af de tre parter på skift til sommerfester, koncerter med videre.

 

LAG midlerne gavner

At LAG midlerne gavner, kan man skriver under på både i Varde og på Fanø, og som gode eksempler herpå kan nævnes følgende projekter:

Vestkystens Perle, med Blåvandshuk Kursuscenter og Danhostel A/S som projektholder. Projektet nærmer sig sin afslutning og inden længe står et fuldt moderniseret kursus- og overnatningscenter klar til at åbne dørene.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 200.000 kr.
Kontakt Max Marbæk for yderligere oplysninger på tlf.nr. 40539287

Café Siesta på Fanø, som lige inden påske slog dørene op på Konsul Lauritzens Plads i Nordby.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 235.000 kr.
Kontakt Conni Ipsen for yderligere oplysninger på tlf.nr. 60192776

Etablering af NaturSFO og Udeskole ved Mejls Orden Tinghøjs Friskole. Der er indvielse af projektet den 16. juni, hvor de nye rammer præsenteres.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 135.000 kr.
Kontakt Gitte Riddersholm Jessen for yderligere oplysninger på tlf.nr. 30660180

Udvidelse af produktionslokalerne ved Fanø Laks. De nye produktionslokaler er på nippet til at være klar til anvendelse.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 250.000 kr.
Kontakt Fanø Laks for yderligere oplysninger på tlf.nr. 60622350

Grill- og læringshytte i Gårde. Opførelse af offentlig af tilgængelig grill- og læringshytte, som gennemføres af Gårde Borger- og Beboerforening.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 75.000 kr.
Kontakt Allan Spicker for yderligere oplysninger på tlf.nr. 28966482

Club Fanø, der tilbyder ferieaktiviteter for øens gæster, fortrinsvist børnefamilier. Virksomheden slår dørene op den 29. maj, og vil være at finde i deres aktivitetscenter i Rindby.
Tilskud fra LAG Fanø-Varde: 140.000 kr.
Kontakt Sharada Sylvia Bergés Hidalgo for yderligere oplysninger på tlf.nr. 42412565

 

Dette er blot et udpluk af de i alt 24 projekter, som LAG Fanø-Varde indtil nu har støttet.

LAG Fanø-Varde stiller sig naturligvis til rådighed for nærmere oplysninger såfremt pressen ønsker uddybende information om mulighederne for LAG tilskud, eller hvis der er behov for flere gode eksempler på støttede projekter.

Kontaktoplysninger LAG Fanø-Varde:

Formand, Arne Haahr Hansen, arne@haahr-hansen.dk, tlf.nr. 20291387

Koordinator, Helle Andersen, ha@fanoe.dk, tlf.nr. 51835285
Koordinator, Hanne Jespersen, haje@varde.dk tlf.nr. 20161007

 

torsdag 2 jun 2016 - claus