Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderByerAgerbækFåborgHjortkærStarup-TofterupVrenderupÅrreOmKontaktDagsordenHøringBudgetVedtægter
Helle Øst
Foto: PR

Borgermødet "Vores Stemmer" for lokalt demokrati

Få Varde Kommune i balance – geografisk, økonomisk og socialt”

VoresStemmer er et demokratiprojekt, der er udviklet af Tænketanken Mandag Morgen og gennemføres i et samarbejde mellem Mandag Morgen og Varde, Assens og Roskilde Kommuner. Formålet med projektet er at styrke den demokratiske samtale i Danmark og involvere flere borgere i det lokale demokrati.

Som en del af projektet skal der afholdes et stort borgermøde i Varde Kommune. Her inviteres 5000 tilfældigt udvalgte borgerne i kommunen, og ambitionen er at 300-500 deltager. Borgerne inviteres til et heldagsarrangement, hvor de skal udvikle konkrete ideer og løsninger inden for et overordnet tema, som byrådet har valgt med input fra borgerne. Temaet for VoresStemmer*Varde er ”Kommune i balance – geografisk, økonomisk og socialt”.

Efter arrangementet arbejder en mindre gruppe borgere videre med de ideer og løsninger, som deltagerne på borgermødet i fællesskab bliver enige om at prioritere. De mødes 3 gange i løbet af december-januar og præsenterer afslutningsvis idéerne for byrådet og andre interesserede ved et arrangement i februar.

 

Hvad er min opgave som frivillig?

Til borgermødet er der brug for nogle engagerede frivillige, der er med til arrangementet og sikrer, at afviklingen forløber glat. Din primære opgave som frivillig er at hjælpe til med, at dagen bliver en succes: At få programmet og diskussionerne til at glide og gøre dagen til en god oplevelse for deltagerne.

 

Du skal hjælpe med at guide deltagerne rundt til de forskellige aktiviteter i løbet af dagen.

- Stå til rådighed for spørgsmål og være klar til at hjælpe deltagerne igennem konkrete programelementer i løbet af dagen.

- Der kan også opstå mindre, praktiske opgaver i løbet af dagen.

- Det vigtigste, du skal kunne som frivillig, er at være imødekommende og åben overfor alle slags spørgsmål, der måtte opstå

– og hele tiden være opmærksom på at invitere deltagerne indenfor i aktiviteterne og diskussionerne, så dagen bliver så produktiv som muligt.

 

Hvad får jeg selv ud af at være frivillig?

Udover at være med til en spændende og anderledes dag i demokratiets tegn, får du som frivillig et kursus i metoden, principperne og processen, der ligger bag VoresStemmer, samt konkrete redskaber til at hjælpe deltagerne igennem et gruppearbejde. Det drejer sig blandt andet om introduktion til den metode, som ligger bag borgermøderne. Metoden kaldes Open Space Technology. Du vil modtage lidt skriftligt materiale om projektet, borgermødet, metoden bag og de konkrete værktøjer, så du føler dig godt klædt på til dagen. Dermed får du som frivillig et grundigt indblik i en metode og nogle greb til facilitering, som du også kan bruge til planlægning og afvikling af eventuelle fremtidige arrangementer med mange andre formål. Der vil være fuld forplejning hele dagen og en hyggelig stemning, som du kommer til at mærke som frivillig.

 

Hvor og hvornår er det?

I Varde Kommune finder borgermødet sted lørdag d. 17. november 2018 kl. 8.30-17.30 i Ølgod Hallerne, Skolegade 18, 6870 Ølgod.

Kurset for frivillige finder sted onsdag d. 7. november 2018 kl. 18.00-20.30 i kantinen på Varde Rådhus, Bytoften 2, 6800 Varde. Der vil være aftensmad.

 

Hvordan melder jeg mig som frivillig?

Vi håber, du synes, det lyder spændende! Er du interesseret i at melde dig som frivillig – eller har du spørgsmål til projektet eller opgaven - så kontakt Mathias Heilesen fra Mandag Morgen mkh@mm.dk eller telefon 2990 1589.

torsdag 25 okt 2018 - Claus V. Jeppesen
Vist: 3975 gange